Kør selv tur - tirsdag den 15. juli 2008.

Overskriften på "kør selv" turene er "Ud i det blå .." og det blev det også denne dag. Alle mødtes kl. 13,00 ved Busterminalen i Rønde og vi fordelte os i privatbiler, som i forvejen havde lavet aftale med formanden om at ville køre.

Denne dag var der 40 deltagere og fordelt i 10 biler, startede kortegen fra Rønde over Skrejrup mod Thorsager. Herefter gik turen via Ryomvej til Fårup, hvor der drejes fra mod Ommestrup. En meget smuk vej langs randen af bakkerne mod nord og forbi en stor sø kort før Ommestrup.

I Ommestrup drejes der mod Bale, hvor vi kommer op i bakkerne med en flot udsigt mod nord. Der køres fra Bale og ned igen til engområderne og fortsættes ind mod Rosenholm Slot.

Vi kørte gennem avlsgården ind gennem skoven mod Karlby og igen med en storslået udsigt over ådalen med Skørring Å og engområderne, Rugtorvet og området over mod Termestrup og Bendstrup ved Ebeltoft landevejen.

Fra Karlby fortsatte vi gennem Krogsbæk til den gamle Krogsbæk Kirkegård, hvor kun klokkestablen er tilbage. Videre op ad Demstrup bakken mod Søby.

Fra Søby drejede vi mod Østrup og igen mod Skader. Her fulgte vi et kort stykke ådalen med Skader Å, som snor sig i et kratbevokset og bakket område.

Der blev gjort holdt ved Skader Kirke, som var DR Kirke i hele 2006. Kirkeværgen Knud Poulsen havde hejst flaget og alle blev budt indenfor i kirken, hvor Knud fortalte om kirkens historie og forskelligt om optagelserne til DR-programmet.
Der blev også tid til en lille øl- og sodavandspause.

Fra Skader kørtes gennem Voldum til Det Jyske Haveselskab ved Clausholm Slot, hvor eftermiddagskaffen ventede i selskabets kafé.

Efter en times pause fortsatte kortegen gennem skoven til Mygind, hvor vi igen var nede i en ådal med en skøn natur.

Vi fortsatte til Hørning og herfra igen mod Rønde ad Randers - Ebeltoft landevejen.

En god eftermiddag med rigtig mange naturindtryk.
Godt vejr og godt humør - og heldigvis helt uden uheld.